Våra värderingar:

En av de viktigaste frågorna för oss är att hitta samarbeten som är långsiktigt bra för utvecklingen av vårt varumärke och som leder till att konsumentens upplevelse av kläderna blir positiv. En förutsättning för att uppnå detta är att hitta nycklarna till en hållbar och ansvarstagande produktion genom hela kedjan.

I våra kollektioner hittar du slitstarka kläder i enkla modeller som tack vare materialval och design håller över flera säsonger och med fördel kan ärvas mellan syskon och vänner.

Produktion, BSCI och REACH
Vi producerar huvudsakligen våra kläder i Kina, Indien och Turkiet.

Våra leverantörer är medlemmar i organisationen BSCI, ett europeiskt samarbetsinitiativ, som finns till för att medlemsföretagen ska kunna försäkra sig om att produkterna är tillverkade under goda arbetsförhållanden i leverantörskedjan. Krav och riktlinjer ställs inom områden som exempelvis arbetsmiljö, förbud mot barnarbete, brandsäkerhet, arbetstider, löner och fackföreningsfrihet (www.bsci-intl.org).

Våra leverantörer säkerställer också att kläderna inte innehåller giftiga kemikalier eller kemikalier i icke godkända nivåer enligt REACH.

Vi använder aldrig riktigt läder eller päls på våra kläder. Alla detaljer i konstläder är gjorda av PU baserat material. Vi använder heller inte material som till exempel pärlemo.

Ekologi och hållbarhet
Arbetet kring ekologi och mer hållbara alternativa fibrer i kollektionen är under utveckling. Vi arbetar ständigt för att göra våra kollektioner mer och mer hållbara och för framtiden strävar vi efter att välja ekologisk bomull där det är möjligt. Ekologi är så mycket mer för ebbe än att bara köpa ekologisk bomull. Vi ser långsiktigt och ödmjukt på situationen i världen och vi arbetar dagligen för att hitta samarbeten som kan ta oss till nya hållbara nivåer.


Corporate social responsibility
Barnens rätt är en väldigt viktig fråga för oss och sedan många år tillbaka är vi stolta sponsorer till BRIS. Varje år stödjer vi också många kvinnojourer och skänker kläder till flyktingfamiljer och andra behövande i vårt samhälle. I Malmö sponsrar vi ett nätverk som arbetar för integrationen i Malmö - projektet ”Hela Malmö”. De sociala frågorna är en mycket viktig del av vår vardag och vi stödjer ett modernt och jämlikt samhälle på alla plan.