Hållbarhet ebbekids.se

 

Vad är hållbarhet och en hållbar utveckling?

Hållbarhet brukar delas upp i tre olika aspekter; ekonomisk, social och miljömässig. Det handlar om att utplåna extrem fattigdom, värna jämställdhet och bekämpa orättvisor samt bidra till att påverka klimatförändringen i positiv riktning.

Vi på ebbe har som vision att bli hundra procent miljömässigt hållbara inom en snar framtid. Vi är en bra bit på väg. Vi kan inte göra allt - men vi gör det vi kan. Du som konsument är en viktig del av vår hållbarhetsresa.

Välkommen ombord! 

 

Vad gör vi på ebbe?

  • Vi vill att de som producerar våra plagg har det bra och får den lön de förtjänar. Genom att hålla en nära kontakt med alla våra leverantörer för vi en dialog angående arbetsförhållande, lagar och regler. Läs gärna mer om våra leverantörer.

  • Vi arbetar ständigt med att hitta miljövänliga material där det är möjligt. Ekologisk bomull är ett av materialen vi använder men vi arbetar även med återvunnen plast, lyocell, bambu och ull. Miljövänliga impregneringar är en självklarhet när det gäller våra funktionella ytterplagg. Läs mer om de material vi arbetar med för att göra det lite bättre för miljön.

  • De certifikat som de flesta av våra leverantörer har förbjuder giftiga ämnen som är skadliga både för miljön och människorna som arbetar med det. Läs mer om olika certifikat.

  • Vår produktion uppnår oftast inte så höga kvantiteter av varje modell. Detta betyder, med andra ord, att vi inte massproducerar. De större kedjeföretagen på marknaden pressar priserna med stora volymer. Vi vill ifrån "slit och släng" samhället med orimligt låga priser och strävar efter att, tillsammans med våra leverantörer, ta fram mindre produktioner och unika plagg som är miljömässigt smarta och som som gör det enkelt för föräldrar att köpa kläder till rimliga priser som kan användas länge och ärvas mellan syskon och vänner. 

    I Sverige köper vi idag tretton kilo kläder per person och år och slänger åtta kilo i soporna. Sammanlagt blir det 80,5 miljoner kilo kläder som eldas upp varje år bara i Sverige. Enligt Naturvårdsverket går det i snitt åt 7000 liter vatten och tre kilo kemikalier för att tillverka ett enda kilo tyg.


Vårt mål är helt enkelt att skapa moderna och funktionella kläder som gynnar en miljömässigt hållbar utveckling för framtiden och våra barn.