Hem » BABY » NEDERDELAR BABY » Sweatpants Baby » Jackson - Röd velourbyxa till baby

Jackson - Röd velourbyxa till baby

74,70 SEK Ord. Pris (249,00 SEK)
Storlek:
Lagerstatus: I lager

PRODUCT INFORMATION

Barnbyxor med mjuk och rymlig passform, gjord i velourkvalitet av ekologisk bomull med dekorativt ebbe broderi. Resår i midjan och ribbstickad mudd i benslut. 

 • Resår i midjan
 • Mudd i benslut
 • ebbe brodyr

Tillverkning:

 • 80% ekologisk bomull, 20% återvunnen polyester.
 • GOTS certifierad bomullsproduktion
 • Designad i Sverige, tillverkad i Bangladesh

Ekologisk bomull odlas utan några som helst kemiska bekämpnings- eller konstgjorda gödslingsmedel vilket leder till att odlingen har en mindre inverkan på vår jord och människorna som odlar bomullen.

Bomullen i detta plagg uppfyller kraven för GOTS-standard vilket är en internationell miljömärkning. Det innebär att varje steg i produktionskedjan har blivit kontrollerat, från bomullsodling, till slutlig produkt, inklusive arbetsvillkor och löner.

Detta plagg innehåller återvunnen polyester som kommer från förbrukade PET-flaskor. Nyproducerad polyester kräver både mer energi och ger en större klimatpåverkan jämfört med återvunnen polyester. Den återvunna polyestern, som har använts vid tillverkningen av detta plagg, är GRS-certifierad. Denna certifiering är en av de strängare för återvunna material på marknaden idag och innebär strikta kontroller av framförallt kemikaliehantering och av arbetsvillkor.

Tvättråd
Tvätta alltid plagget ut och in, detta för att skydda den luddiga ytan mot slitage i tvättmaskinen, då den slår mot trumman. Tvätta också plagget separat de första gångerna för att undvika missfärgning av andra plagg. Vår velour tvättas i 40 grader (skonsamt tvättprogram) och centrifugeras med fördel vid lågt varvtal.

Velouren är uppbyggd på samma sätt som frotté med den skillnaden att öglorna klipps till en lugg. Denna process skapar överskottsfibrer som släpper från plagget i både vått och torrt tillstånd den första tiden. Skaka plagget efter tvättning och använd gärna ”klädroller” för att få bort fibrerna.

För att undvika att luggen klibbar ihop sig så rekommenderar vi användning av sköljmedel. Idag finns många bra miljömärkta sköljmedel på marknaden. För att få till en extra lyster så kan plagget torktumlas på låg värme. Viktigt är att det är låg värme då accessoarer såsom resårband kan skadas om värmen blir alltför hög.

SIZEGUIDE

Klicka på bilden för att komma till vår storleksguide till barn och baby

storleksguide barn

 

Storleksguide till vuxen

CONTACT US

Vanliga frågor 
Svar på våra vanligaste frågor hittar du här

Telefon040-15 79 79 
Vardagar kl. 09.00-16.00

Epost: info@ebbekids.se
Vi besvarar ditt mail inom 24 timmar under vardagar

Flik4

 
Andra varor från samma varugrupp
 • 244,30 SEK
  (Ord. Pris: 349,00 SEK)
 • 174,50 SEK
  (Ord. Pris: 349,00 SEK)
 • 174,50 SEK
  (Ord. Pris: 349,00 SEK)
 • 179,40 SEK
  (Ord. Pris: 299,00 SEK)