Om oss

När vi designar ebbe hittar vi inspiration i det skandinaviska landskapet med sina skogar, hav och ängar. Kollektionerna är avskalade, moderna och funktionella med en flirt åt denimhållet. Vi kallar det Scandinavian simplicity. Det maritima temat är vår livsnerv och återfinns alltid i kollektionerna såväl höst som vinter och vår som sommar. Med hemmahamn i kuststaden Malmö, precis bredvid brofästet över till Köpenhamn, är övriga världen alltid nära. Med glimten i ögat, sköna kvaliteter och en stor passion för denim hälsar vi er varmt välkomna till ebbe.

Hjärtat klappar för denim. Jeans med rätt stuk och coola detaljer gör varenda unge glad. Där någonstans började det. Historien om ebbe handlar om trebarnspappan och denimnörden Mikael Thors dröm om att klä barnen i enkla kläder med stil som passar många. Plagg som går att mixa och matcha i oändlighet och som passar både killar och tjejer, liten som stor. Inspirationen till namnet kommer från en av Mikaels tre söner som heter just det - Ebbe.

- Jag älskar jeans och har alltid brunnit för att skapa ett denimbaserat varumärke men rötterna i det slitstarka och rena. Känslan vi vill förmedla med våra kläder är ”Scandinavian Simplicity” säger Mikael Thor. Varumärket växer – inte minst på den internationella marknaden där främst Tyskland och Norge hyllar de stilrena kläderna.

ebbe blev 2014 utsett till ”Årets barnklädesleverantör” på branschtidningen Habits årliga modegala.

Juryns motivering för ”Årets barnklädesleverantör 2014”:
"En genuin branscherfarenhet och säker vision om äkthet, hållbarhet och långsiktig utveckling ledde vidare till ett eget varumärke präglat av en smart samtida twist med ett klassiskt skandinaviskt designstuk. Kärlek, professionalism och driv utmärker detta varumärke som på kort tid tagit den medvetna familjen med storm".