ebbe - Scandinavian Simplicity

När vi designar barn och babykläder hittar vi inspiration i det skandinaviska landskapet med sina skogar, hav och ängar. Kollektionerna är avskalade, moderna och funktionella med en flirt åt denimhållet. Vi kallar det Scandinavian Simplicity.

Förkärlek för det marina uttrycket

Det maritima temat är vår livsnerv och återfinns alltid i kollektionerna såväl höst som vinter och vår som sommar. Med hemmahamn i kuststaden Malmö, precis bredvid brofästet över till Köpenhamn, är övriga världen alltid nära.

Ekologi och hållbart mode

Att ta fram barn- och babykläder på ett, för vår värld, hållbart sätt är vår ledstjärna. För varje kollektion vi designar blir en allt större procent av plaggen producerade i ekologisk bomull. Vi är ständigt på jakt efter nya materialval som skonar vår miljö. Se hela vårt ekologiska sortiment. Läs gärna mer om våra värderingar och om hur vi arbetar med hållbarhet.

Med glimten i ögat, sköna kvaliteter och en stor passion för jeans hälsar vi er varmt välkomna till ebbe.

Enkla barnkläder med en twist

Hjärtat klappar för denim. Jeans med rätt stuk och coola detaljer gör varenda unge glad. Där någonstans började det.

Historien om ebbe handlar om trebarnspappan och jeansnörden Mikael Thors dröm om att klä barnen i enkla kläder med stil, inspirerade av den svenska naturen, som passar många. Plagg som går att syskonkoordinera, mixa och matcha i oändlighet och som passar både pojkar och flickor, liten som stor. Inspirationen till namnet kommer från en av Mikaels tre söner som heter just det - Ebbe.

Visionen om ebbe

- Jag älskar jeans och har alltid brunnit för att skapa ett denimbaserat varumärke men rötterna i det slitstarka och rena. Känslan vi vill förmedla med våra kläder är ”Scandinavian Simplicity” säger Mikael Thor. Ta gärna en titt på vår jeanskollektion här.

Internationell satsning

Varumärket växer – inte minst på den internationella marknaden där främst Tyskland och Norge hyllar de stilrena kläderna. Även den Japanska marknaden visar intresse för svenskdesignade ebbe och för att serva de japanska konsumenterna har vi nu en japansk distributör på plats i landet.

Årets barnklädesleverantör 2014

Det var med stor stolthet som ebbe år 2014 tog emot utnämningen ”Årets barnklädesleverantör” på branschtidningen Habits årliga modegala.

Juryns motivering för ”Årets barnklädesleverantör 2014”:
"En genuin branscherfarenhet och säker vision om äkthet, hållbarhet och långsiktig utveckling ledde vidare till ett eget varumärke präglat av en smart samtida twist med ett klassiskt skandinaviskt designstuk. Kärlek, professionalism och driv utmärker detta varumärke som på kort tid tagit den medvetna familjen med storm".