Clara

Så skyddar du barnen mot solen i sommar!

Lite sol är bra för oss alla. Solens strålar gör så att kroppen producerar D-vitamin, vilket är livsviktigt. Men som vi alla vet så kan solen också vara enormt skadlig, om vi får för mycket solljus. Barns hud har inte lika mycket pigment som vuxna och är därför extra känslig mot solens UV-strålar. Barn under ett år rekommenderas att inte vistas i solen över huvud taget.

Men hur skyddar man sitt barn mot solen då? Många av sommarens aktiviteter sker ju utomhus och då är det svårt för barnen att undgå solens strålar helt. Därför har vi samlat ett par tips till dig dom förälder på hur du bäst kan skydda ditt barn!


6 tips på hur du skyddar ditt barn mot solen


• Undvik gärna solen mellan kl 11 och kl 15, då är solen som starkast. Om ni ändå vistas utomhus, försök att vara i skuggan under timmarna mitt på dagen.

• Om ni är på stranden under dessa timmar, ha med ett litet tält eller parasoll för extra skugga.

• Även i skuggan finns UV-strålning, så därför är det viktigt att skydda ditt barn med tunna kläder som täcker armar och ben. Det finns även badkläder som skyddar mot UV-strålning, hos oss hittar du badkläder med solskyddsfaktor UPF 50+. Se vår badkläder här! 

• Använd rikligt med solkräm! Det finns en mängd olika solkrämer som är anpassade just för barn, se till att krämen minst har SPF 30. Tänk på att smörja in ditt barn minst 30 minuter innan ni ska vistas i solen och glöm inte läppar, näsa, öron och hals. Du bör också fylla på med solkräm ca varannan timme eller efter varje gång ditt barn har badat.

• Se till att använda keps eller solhatt. Det är ett bra och effektivt sätt att skydda ögonen och ansiktet. Vi har kepsar och solhattar olika färger och modeller här. 

• Använd solglasögon med UV-skydd. Barnens ögon är inte färdigutvecklade och därför mycket mer känsliga. Vi samarbetar med OPO Scandinavia som erbjuder solglasögon till barn med ergonomisk passform, 100% UV-skydd! Läs mer om deras glasögon här.

Badrock för barn
Efter en dag med lek och bus på stranden så är badrocken det ultimata sommarplagget! Våra klassiska badrockar i frotté är otroligt populära, och det inte svårt att förstå varför. Tillverkad i en ledig modell med huva och dragkedja framtill så är det garanterat sommarens skönaste plagg! Se alla våra badrockar här.