våra material

Våra material

I våra kollektioner hittar du slitstarka kläder i klassiska modeller som tack vare materialval och design håller över flera säsonger och med fördel kan ärvas mellan syskon och vänner.

Vårt arbete kring ekologi och mer hållbara alternativa material i kollektionerna är ständigt högst upp på agendan. Att välja ekologisk bomull är en självklarhet men också att hitta fabriker som producerar på ett miljösmart sätt och som delar vår syn på hållbarhetsutmaningen som textilindustrin står inför.

 

 

ekologisk bomull

återvunnen polyester

EKOLOGISK BOMULL

Ekologisk bomull odlas utan några som helst kemiska bekämpnings- eller konstgjorda gödslingsmedel vilket leder till att odlingen har en mindre inverkan på vår jord och människorna som odlar bomullen.

MULESINGFRI ULL

Ullen i våra plagg är mulesingfri. Mulesing utförs för att förhindra flugangrepp och är ett ingrepp där ett hudveck vid fårets tarmöppning tas bort. Detta ingrepp sker ofta utan bedövning och orsakar därför stor smärta för fåret. Detta har vi valt att ta helt avstånd ifrån.

BAMBU

Som ett led i vår hållbarhetsresa letar vi alltid efter nya material och skonsammare processer vid produktionen. Bambuplantan är snabbväxande, kräver varken bekämpningsmedel eller konstbevattning och klarar sig på näringsfattig jord på otillgängliga marker vilket gör att värdefull åkermark inte behöver användas vid odlingen. Detta är ett litet steg mot en mer hållbar värld.

ÅTERVUNNEN POLYESTER

Återvunnen polyester som kommer från förbrukade PET-flaskor. Nyproducerad polyester kräver både mer energi och ger en större klimatpåverkan jämfört med återvunnen polyester. Den återvunna polyestern vi använt oss av vid tillverkningen, är GRS-certifierad.

BIONIC-FINISH® ECO

BIONIC-FINISH®ECO, är ett miljövänligare alternativ till vattenavstötande impregnering på ytterplagg, där materialet är vattenavvisande. BIONIC-FINISH®ECO är en alternativ teknik som är helt fri från flourkarboner, formaldehyd och paraffin.