Värderingar och produktion

En av de viktigaste frågorna för oss är att hitta samarbeten som är långsiktigt bra för utvecklingen av vårt varumärke, produktionen i världen och i slutändan konsumentens upplevelse av produkten. Vi gör slitstarka kläder i enkla modeller som tack vare materialval och design håller över flera säsonger och med fördel kan ärvas mellan syskon och vänner.

Produktion, BSCI och REACH

Vi producerar huvudsakligen våra kläder i Kina, Indien och Turkiet. Våra leverantörer är medlemmar inom BSCI, ett europeiskt samarbetsinitiativ, som finns till för att företaget ska kunna försäkra sig om att deras produkter är tillverkade under goda arbetsförhållanden i leverantörskedjan och innefattar krav och riktlinjer för arbetsmiljö, förbud mot barnarbete, brandsäkerhet, arbetstider, löner och fackföreningsfrihet (www.bsci-intl.org).

För att säkerställa vår produktion inom miljö och produktion så har vi valt att samarbeta med leverantörer som är involverade inom områden som rör miljö, kemikalier och arbetsförhållanden. Våra leverantörer säkerställer att kläderna inte innehåller giftiga kemikalier eller kemikalier i icke godkända nivåer enligt REACH.

Vi använder aldrig riktigt läder eller päls på våra kläder. Alla detaljer i konstläder är gjorda av PU baserat material. Vi använder heller inte material som till exempel pärlemo.

Vår hållning till ekologi och hållbarhet

Arbetet kring ekologi och mer hållbara alternativa fibrer i kollektionen är under utveckling. Vi arbetar ständigt för att göra våra kollektioner mer och mer hållbara och för framtiden strävar vi efter att välja ekologisk bomull i första hand där det är möjligt. Ekologi är så mycket mer för ebbe än att bara köpa ekologisk bomull. Vi ser långsiktigt och ödmjukt på situationen i världen och vi arbetar dagligen för att hitta samarbeten som kan ta oss till nya hållbara nivåer.


Corporate social responsibility

Barnens rätt är en väldigt viktig fråga för oss och sedan många år tillbaka är vi stolta sponsorer till BRIS. Varje år stödjer vi också många kvinnojourer och skänker kläder till flyktingfamiljer och andra behövande i vårt samhälle. I Malmö sponsrar vi ett nätverk som arbetar för integrationen i Malmö - projektet ”Hela Malmö”. De sociala frågorna är en mycket viktig del av vår vardag och vi stödjer ett modernt och jämlikt samhälle på alla plan.