Hem » The Skipper Crew
The Skipper Crew

Tillåt oss presentera – The skipper crew

Våren är här och med den en ny kollektion från ebbe med vårt maritima och fantasifulla print som vi kallar Skipper Crew.

Här hittar du lekfulla karaktärer hämtade från de sju haven – alla med sin egen historia att berätta.

Läs mer nedan om ständigt sjösjuke Stig, hemlighetsfulle Louie, Fritjof Piraten och alla de andra sjömännen som är ombord på vår fiskeskuta.

I kollektionen hittar du flera olika styles till både baby, barn och vuxen. Välj mellan en hoodie i längre modell, sweat pants, zipjackor, sweatshirts, bodystocking och en fin poncho.

All styles är tillverkade i en begränsad upplaga av ekologisk GOTS-certifierad bomull.

Kasta loss och träffa The Skipper Crew!

 

Minns ni sommardagarna i barndomen? Då när det varken fanns iPhones, Netflix eller annan dygnet-runt-underhållning. Det var på den tiden när barn faktiskt kunde uppleva känslan av uttråkning på riktigt.

Det var just en sådan dag som en liten pojke som hette Ebbe bestämde sig för att ge sig iväg på ett äventyr. Solen sken från en klarblå himmel och hans mammas cykel var alldeles för stor för honom. Så stor att han inte riktigt nådde ner till pedalerna om han satt på sadeln. Så han stod upp.

Han cyklade i full fart i de smala gångarna mellan husen som klättrade upp och ner längs Bohusläns klippor. Väl framme i den livliga lilla hamnen lutade han cykeln mot den gamla redskapsboden där fiskarna förvarade sina hummertinor. Han låste den inte, han bara lämnade den där, säker på att den skulle stå kvar när han många timmar senare återvände för att cykla hemåt igen.

De vindpinade sjöbodarna låg på rad, fiskebåtarna hade just angjort hamnen efter många timmar ute på det böljande havet. Dagens fångst var bärgad fast det bara var tidig förmiddag.

Och där såg han dem, det lilla sällskapet med gamla fiskare, som på den senaste tiden kommit att bli hans vänner. De satt tillsammans i skuggan utanför hamnens mest luggslitna sjöbod och lagade sina nät. Samtalstonen var lågmäld och vänlig.

Där var Kapten Arne, fast alla kallade honom Ernie. Han var sträng men rättvis och väldigt noga med att alltid se välvårdad och proper ut. Fast han var till sjöss.

Ständigt sjösjuke Stig satt brevid honom. Eller Stickan som besättningen kallade honom, eftersom han var just det, smal som en sticka. Och fenomenal på att lösa korsord. Ebbe tyckte hans namn passade honom perfekt.

Den vänliga Louie, som alltid tvinnade sin mustasch som om det inte fanns någon morgondag, hade en lustig dialekt. Var det franska? Ebbe visste inte riktigt. En gång hade han frågat honom men då fick Louie något sorgset i blicken och sedan pratade de aldrig mer om det.

Och så var det Holger, Mr H, som närde en
hemlig dröm om att bli marinbiolog. I väntan på att den akademiska kariärren skulle ta fart så lagade han tålmodigt sina nät.

Mannen med mössan käckt på svaj hette Sten och han var båtens mekaniker. Han spenderade fler timmar under däck än uppe på båten. Han sa aldrig ett ord men verkade nöjd och tittade alltid på Ebbe med snälla och lite pliriga ögon.

Favoriten var Bernie. Han hade alltid tid för alla Ebbes, ibland, kluriga frågor. Med glasögonen långt ut på nästippen tittade han fram över skalmarna och berättade livligt om fartfyllda seglatser, vilda sjöodjur och allt annat han hade varit med om på sina äventyr ute på de sju haven.

Slutligen var det då Fritjof, som alla kallade för Piraten, eftersom han hade ett stort svart skägg och en äkta guldring i sitt vänstra öra. Han såg lite farlig ut men Ebbe var säker på att han var en snäll pirat. Det sägs att han en gång för många år sedan förälskat sig i en sjöjungfru som krossade hans hjärta. Sedan dess har han aldrig gått i land någon längre tid.

När Ebbe satt där i skuggan med sina vänner kände han hur en värme sköljde igenom honom. Precis så här skulle en riktigt bra dag på sommarlovet vara. Han ville minnas denna stund länge. Han tog sin ryggsäck och plockade fram sin kolpenna och sitt block och sedan började han skissa.

Fram växte vännernas ansikte ett efter ett. Varje ansikte bar på sin historia och sina drömmar. Skissen har sedan följt med Ebbe som ett fint minne av den där dagen i hamnen i många år.

Kanske vill du också lära känna vår lilla Skipper Crew? Bara fantasin sätter gränser.

 

Läs mer