Hem » Rescue Collection

Välkommen till “Rescue Collection”

Vi är stolta och glada att kunna presentera vårt hållbarhetsprojekt ”Rescue Collection”.

Vi brinner för miljön och en uthållig produktion. Även om vi är en liten spelare i den stora fashionvärlden är vi helt övertygade om att vägen framåt är samarbete för att på bästa sätt ta hand om vår fantastiska planet. Därför bjuder vi nu in dig till vårt hållbarhetsprojekt: ”The Rescue Collection”

Det handlar om att ta små steg som på sikt kan ge stora positiva effekter. Inte bara på miljön utan även för människorna som jobbar i produktionen av de kläder som du som kund sedan köper.

Vad innebär ”Rescue Collection”?

Kort sammanfattat kan det beskrivas som ett etiskt förhållningssätt till mode med fokus på att eliminera tygsvinn och värna om de människor som tillverkar kläderna.

Föreställ dig att du är en liten familjeägd klädproducent. En kund lägger en beställning på en kollektion som du köper in tyg för att kunna sy upp. Innan produktionen startar avbokar kunden ordern av någon anledning.
Du har betalat för garn, vävning och färgning men nu vill ingen ha tyget längre. Det blir en dyr affär för dig.

En gång är ingen gång men det här händer tyvärr ganska ofta i textilindustrin och lagret av tyger som ingen längre efterfrågar växer och binder kapital för producenten. I värsta fall kan situationer som denna stjälpa hela företaget och många års hårt arbete går om intet.

Var med och rädda människor och tyger

Vår kollektion som vi kallar ”Rescue” är uppsydd av just sådana här tyger. Tyger som vår indiska producent hade köpt in men sedan aldrig fick användning för – tills vi kom in i bilden och köpte tyget och lät sy upp denna kollektion.

I realiteten betyder det att du, vid köp av dessa produkter, indirekt stödjer ett liten familjeägt företag i södra Indien så att arbetarna får behålla sina jobb och tyget kommer till nytta och glädje och slipper gå till spillo.

Plaggen i kollektionen

Välkommen till Rescue kollektionen där du hittar en rad plagg som tillverkats i en begränsad upplaga av högkvalitativ bomull med kemikaliefria tryck.

Gör en god gärning – var med och rädda både människor och tyger!

Nedan ser ni delar av teamet i södra Indien som har sytt upp vår ”Rescue Collection”

Läs mer
Filter Laddar...
Storlekar: