Hem » BARN » ÖVERDELAR BARN » Pikétröja Barn

Pikétröjor till barn

Pikétröjan är ett av våra absoluta favoritplagg på ebbe. Den funkar till allt. Tyget andas och är stretchigt och tillsammans med plaggets uttryck gör snabbt en ”casual outfit” mer uppklädd. Här hittar du alla våra pikétröjor till barn - både långärmade och kortärmade pikétröjor. Av ebbe handlar du pikétröjor till barn av hög kvalitet tillverkad av 100% ekologisk bomull.

Tre goda skäl till varför du ska välja pikétröjor i ekologisk bomull

Ekologisk bomull är bättre för miljön

Ekologisk bomull odlas utan några kemiska bekämpningsmedel eller gödningsmedel. Ekologisk bomull kräver också mycket mindre vatten än konventionellt odlad bomull och i produktionsprocessen finns det stränga regler för avloppsvatten, färg- och kemikalieanvändning.

Ekologisk bomull är bättre för jordbruksarbetare och textilarbetare

Ekologisk bomull är bättre för alla som jobbar med bomullsplantagen, då de inte blir utsatta för kemikalier och bekämpningsmedel som kan vara skadliga för hälsan. Eftersom farliga kemikalier är förbjudna i alla led av produktionsprocessen är ekologisk bomull också bättre för textilarbetarna.

Ekologisk bomull känns kanske bättre för dig?

Väljer du att köpa kläder tillverkade av ekologisk bomull så kan du vara säker på att kläderna inte gjorts på bekostnad av andra eller varit till skada för människor, djur eller miljö. Ett skäl så gott som något!

Läs mer
Filter Laddar...
Storlekar:  

Pikétröja till barn

Ordet piké kommer från franskans pique (som betyder stickat). Pikétröjor liknar vanliga tröjor men är sydda i ett kraftigare, stickat, tyg och pryds ofta av en krage och knappsprund fram. När pikétröjan togs fram under 1920-talet för att göra det mer bekvämt för tennisspelarna designades kragen på tröjan för att skydda spelarna från solen och knappsprunden var en smidigare variant än den helknäppta skjortan som de tidigare spelat i. I tennissammanhang bärs pikén oftast i vitt men har blivit ett klassiskt inslag i de flestas garderob och bärs idag i mängder av olika färger vid både vardagliga och festliga händelser.
Hos ebbe hittar du pikétröjor i flera olika färger med härliga mönster. Pikétröjan matchas snyggt med ett par jeans, chinos, shorts eller sweatpants för en trendig look. Vi erbjuder både långärmade pikétröjor till barn och kortärmade pikétröjor till barn. Vi på ebbe tycker att pikétröjan är ett fantastiskt plagg som har en hållbar plats i barnens garderob med sin tidlösa design och kraftiga kvalitet går den aldrig ur tiden och kan användas och älskas av många.