Hem » Fiskartröja
Fiskartröja

Fiskartröja - en klassiker året runt

Vilket plagg är som en mjuk skön kram, fungerar lika bra året om och alltid håller dig varm och välklädd på det där självklara sättet? Frågar du oss så är det våra fina fiskartröjor Vinga (vuxen) och Mike (barn).

Våra fiskartröjor har blivit riktiga ebbe klassiker. Fiskartröjor, eller islendertröjor som de också kallas, har använts av fiskare till havs i hundratals år. Vårt mönster är inspirerat av dåtidens sjömän från Sveriges västkust. Ett varmt plagg var ett måste ute på de stora haven där tröjorna skulle stänga ute både vind och vatten. Men tröjorna fungerade också som ett ID-kort och en livförsäkring. Ofta hade familjer sitt eget mönster som tröjorna stickades i. Om en sjöman hittades drunknad så kunde just tröjan vara ledtråden för att kunna identifiera personen. 

100 % ekologiska fiskartröjor

De traditionella fiskartröjorna var oftast tillverkade av ull. Våra fiskartröjor är tillverkade av 100 % ekologisk GOTS-certifierad bomull vilket gör att plagget är mycket mjukare och andas lättare än om det vore i ren ull. Det gör det också till ett plagg som passar året runt - sommar som vinter. För att inte tala om vilken perfekt present det är - till både liten och stor.

De finns i två olika färgställningar, vitt på blått och blått på vitt. Tröjorna finns till både barn och vuxna så att hela familjen kan matcha varandra. Kombinera med en klassisk sotarmössa för en skön marin look med fashion twist.

 Upptäck våra fiskartröjor du också ⚓

Här hittar du vår storleksguide.

Läs mer
Produkter
12 36 72