Hem » EKOLOGISKT
EKOLOGISKT

Ekologiska barnkläder & babykläder

Här har vi samlat våra ekologiska barn- och babykläder. Vi arbetar ständigt för att göra våra kollektioner från ebbe mer och mer miljömässigt hållbara. Idag är 95% av den bomull vi använder i vår produktion ekologisk.
På ebbe försöker vi på alla sätt det går tillverka våra kläder av återvunna eller på andra sätt hållbart framtagna material. Idag är till exempel 90% av den polyester vi använder i vår produktion återvunnen från förbrukade PET-flaskor.

Läs mer

Hitta ekologiska barnkläder & babykläder på Ebbekids

Här har vi samlat våra ekologiska barn- och babykläder. Vi arbetar ständigt för att göra våra kollektioner från ebbe mer och mer miljömässigt hållbara. Idag är 95% av den bomull vi använder i vår produktion ekologisk.

För en miljömässigt uthållig produktion har vi på ebbe valt att gå längre. Vi stannar inte vid att producera ekologiska barnkläder utan vill nå längre med vårt arbete. För oss handlar det exempelvis om att leta efter de där leverantörerna som ger lite extra i form av exempelvis nya moderna och återvunna material och miljösmarta fabriker.

På ebbe försöker vi på alla sätt det går tillverka våra kläder av återvunna eller på andra sätt hållbart framtagna material. Idag är till exempel 90% av den polyester vi använder i vår produktion återvunnen från förbrukade PET-flaskor.

Varför ska du köpa ekologiska barnkläder?

Ekologisk bomull odlas utan några som helst kemiska bekämpnings- eller konstgjorda gödningsmedel vilket leder till att odlingen har en mindre inverkan på vår jord och människorna som odlar bomullen. Det innebär också att kläderna får en hög kvalitet med längre fibrer och en ökad livslängd.

Klädindustrin har en stor utmaning framför sig gällande odling, framställning och produktion av textilier så att det sker på ett, för miljön, så skonsamt sätt som möjligt. Varje varumärke måste ta sitt ansvar i detta uppdrag. Genom att köpa ekologiska barnkläder hjälper du till att stötta en hållbar produktion och bidrar till en bättre värld.

Ekologiska barnkläder som present

Om du väntar barn eller känner någon som väntar barn kan ekologiska barnkläder vara en bra present. Ekologiska kläder kan vara dyrare än sina traditionella motsvarigheter, men de ekologiska egenskaperna hos de ekologiska barnkläderna gör dem mycket bättre för ditt barn och kan till och med spara pengar i längden.

Varför är det viktigt med ekologiska barnkläder

Föräldrabloggen The Spruce har en artikel som diskuterar varför ekologiskt tyg är viktigt när du handlar ekologiska barnkläder: "Ekologisk bomull och andra ekologiska material som används för att tillverka ekologiska kläder släpper ut färre kemikalier i vår miljö - inklusive bebisars ömma hud" Enligt den här webbplatsen använder konventionell (inte ekologisk) bomull cirka 25 % av världens insekticider och cirka 10 % av världens bekämpningsmedel. Ekologiskt innebär per definition att det endast innehåller ekologiska ingredienser- ekologisk bomull, ekologisk ull, ekologiskt silke, ekologiskt linne - och att de är tillverkade med hjälp av ekologiska odlingsmetoder. Om du är orolig för miljöpåverkan från ekologiska babykläder kan du läsa hela artikeln för att lära dig mer om hur ekologiska tyger hjälper miljön.

Ekologiskt skyddar hälsa

Även om ekologiska tyger skyddar bebisars hud genom att de inte släpper ut kemikalier i deras system (vilket kan orsaka allergiska reaktioner), bidrar de också till att skydda barnens hälsa eftersom de tillbringar hela dagen i nära kontakt med sina kläder. Som The Spruce skriver: "Eftersom barn leker hårt och svettas mycket när de bär konventionella kläder, släpps dessa kemikalier ut på deras hud med tiden."

Investering som lönar sig i längden när du handlar ekologiska barnkläder

Vill du klä ditt barn i ekologiska kläder men vet inte var du ska börja? Här på Ebbe finns många bra alternativ för ekologiska barnkläder, och det kan vara ett roligt sätt att knyta band med ditt barn när du handlar. Fortsätt läsa för att få tips om hur du hittar de perfekta ekologiska barnkläderna för din familj.

Ekologiska barnkläder blir alltmer populära i takt med att föräldrarna blir alltmer oroliga för sina barns hälsa och säkerhet. Även om det finns många fördelar med ekologiska kläder kan de vara lite dyrare än traditionella klädalternativ. Att välja ekologiska barnkläder är dock en investering som lönar sig i längden genom att hålla ditt barn friskt och säkert. Här är bara några av anledningarna till varför du bör överväga att köpa ekologiska barnkläder.

Vad innebär det när ett klädesplagg är GOTS märkt?

När det står på produktinformationen att plagget är GOTS-märkt innebär det att detta plagg uppfyller kraven för en internationell miljömärkning. Det innebär att varje steg i produktionskedjan har blivit kontrollerat, från bomullsodling, till slutlig produkt. Certifieringen innefattar även strikta kontroller av löner och arbetsvillkor. Många av våra ekologiska plagg är tillverkade i GOTS-certifierad produktion.

Mer om GOTS-certifiering:

Global Organic Textile Standard (GOTS) är världens ledande certifiering för ekologiska textilier. Den introducerades år 2006 i syfte att göra det enklare för dig som konsument. GOTS-märkningen innebär att plaggen innehåller naturliga fibrer som är ekologiskt odlade enligt EU-direktiv och kontroller sker under hela produktionskedjan. Varje steg i produktionen måste uppfylla speciella kriterier. Global Organic Textile Standard (GOTS) kräver minst 95% ekologiska fibrer. Denna certifiering innebär inte bara stränga regler vid användande av kemikalier i odling och beredning, utan säkerställer även ordentliga arbetsförhållanden för bönder och sömmerskor och rätt till fackföreningsfrihet och bra levnadslöner.
Certifieringen innehas av respektive leverantör som har producerat plaggen.

Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete kring dessa viktiga frågor. 

Vårt arbete på den inslagna vägen fortsätter med full kraft – det kan du lita på!