Hem » BARN » NEDERDELAR BARN » Byxa barn

Byxor till barn

Här hittar du våra klassiska och omtyckta chinos som funnits med oss sedan starten. ebbe erbjuder chinos till både barn & baby tillverkade i en slitstark kvalité med en mjuk känsla och skön passform. Chinosbyxan kan både vara casual och mer uppklädd, det beror helt på hur du matchar. Och det är just det som gör chinos till ett så mångsidigt och användbart plagg. Det passar lika bra till vardags, med en skön T-shirt, som till fest med skjorta och finskor.

Byxor till barn genom tider

Chinos har sitt ursprung från mitten/slutet av 1800-talet då de användes flitigt av de amerikanska soldaterna i armén. Byxorna syddes av kinesiska skräddare och fick då namnet chinos.

De var sydda i ett lätt bomullstyg och liknande ett par lösare kostymbyxor med pressveck vilket gjorde dem lätta och smidiga att röra sig i. Inte minst i jämförelse med de tunga ullbyxor som hade används av soldaterna tidigare.

I början av 1900-talet började chinos användas även utanför armén av vanliga konsumenter i främst USA, och idag, mer än hundra år senare – älskar vi fortfarande våra chinos.

Missa inte heller våra chinosshorts och chinos i babystorlekar.

 

Läs mer
Filter Laddar...
Storlekar:  

Tänk på detta när du köper byxor till barn

Att välja rätt byxor till barn är inte alltid det lättaste. Det finns många modeller, olika material, kvalitéer osv. Självklart har vissa byxor bättre egenskaper än andra, men det betyder inte alltid att det är rätt val för just ditt barn och ofta kan det vara tvärtom! Här kommer saker som du ska tänka på. Storlek viktigt när man köper barn byxor

Storleken är viktig när du köper byxor för barn eftersom det påverkar passformen och komforten. En fel storlek kan orsaka obehag och begränsa rörelsefriheten för barnet. Byxor som är för tighta kan begränsa blodcirkulationen och göra det svårt att röra sig fritt, medan byxor som är för lösa kan falla ner eller hindra rörelse. Dessutom kan en fel storlek göra att byxorna inte ser bra ut och påverka barnets självförtroende.

Därför är det viktigt att mäta barnets midja och benlängd och jämföra det med storleksmåtten på byxorna för att säkerställa att du väljer rätt storlek. På så sätt kan du säkerställa att byxorna sitter rätt och är bekväma för barnet att bära.

Material som bekvämt och hållbart

Material är en viktig faktor att tänka på när du köper byxor för barn. Välj ett material som är bekvämt och hållbart, och som är lämpligt för barnets aktiviteter och årstid. Populära material för barnbyxor inkluderar bomull, bomullsblandningar, polyester och spandex. Bomull är mjuk och andas, vilket gör det till ett bra material för sommarbyxor. Bomullsblandningar är ofta mer slitstarka och lämpliga för mer aktiva barn. Polyester är ett lätt material som torkar snabbt, vilket gör det till ett bra val för vattensporter eller idrott. Spandex ger byxorna en stretchig känsla och rörelsefrihet.

Det är också viktigt att tänka på tvätt- och skötselanvisningarna för materialet och se till att det är lätt att tvätta och underhålla. Överväg också miljöaspekterna och om du vill köpa material som är tillverkade av hållbara eller återvinningsbara material.

Passform - välj rätt passform

Passformen är en mycket viktig faktor att tänka på när du köper byxor för barn. Här är några saker att tänka på när det gäller passform:
Storlek: Se till att mäta barnets midja och benlängd för att säkerställa rätt storlek. Byxor som är för tighta kan begränsa rörelsefriheten och göra barnet obehagligt, medan byxor som är för lösa kan falla ner eller hindra rörelse.
Tyg: Välj ett material som är bekvämt och ger byxorna rätt känsla och stretchighet.
Midjeband: Se till att midjebandet är bekvämt och sitter rätt, och att det inte glider ner eller är för stramt.
Benlängd: Se till att benlängden är rätt och inte för kort eller för lång. Byxor som är för korta kan vara obehagliga och orsaka att benen blir blotta, medan byxor som är för långa kan dra i marken.
Det är viktigt att kontrollera passformen och rörelsefriheten. På så sätt kan du säkerställa att byxorna är bekväma och fungerar som de ska för ditt barn.

Funktionalitet för byxor till barn

Funktion är en annan viktig faktor att tänka på när du köper byxor för barn. Funktionella byxor bör vara bekväma, hållbara och lämpliga för barnets aktiviteter.
Tänk på vad byxorna ska användas till. Vill du ha byxor som är lämpliga för lek och idrott, vandring eller casual bär? Var säker på att välja byxor som är lämpliga för den aktiviteten.
Många byxor har fickor för förvaring, så tänk på om du vill ha fickor och hur många du behöver. Om du söker byxor för regniga dagar, se till att de har regnskydd eller är gjorda av ett material som är vattentätt.
För vandring eller cykling, tänk på om du vill ha byxor med reflekterande detaljer för ökad synlighet i mörka omgivningar och även tänk på om du vill ha byxor med lättvikts- eller värmeisolering för att hålla barnet bekvämt och varmt.